Hvor stor er din bolig?Størrelse

Der er ikke flere sider i din søgning

Klik her for at gå tilbage til begyndelsen af din søgning.

Se alle boligsøgere

Opret din lejebolig her


Voreslejebolig.dk er en af de største boligportaler for lejeboliger i Danmark.

Hvis du vil udleje din bolig i bestemte områder, kan du benytte disse smutveje i søgningen: Udlejning af bolig i København, udlejning af bolig i Aarhus, udlejning af bolig i Odense, udlejning af bolig i Aalborg . Du kan også altid lave en søgning efter boligsøgere ved at klikke på "Udlejning af bolig" i menuen herover. God fornøjelse.

 

 

Du kan som udlejer foretage alle typer bolig udlejning og fremleje alle typer lejemål til beboelse. Hos os kan du både udleje privat bolig og andre typer boliger. Vi gør det let for dig at lave din boligudlejning.

Guide: Udlejning af lejlighed

Når man skal udleje lejlighed, skal man både som privat udlejer, administrator eller ejendomsselskab være opmærksom på, at gøre det i en meget struktureret proces. På den måde sikrer man sig, at man får en ordentlig lejer ind og får den optimale lejeindtægt samtidig med at alt det juridiske er i orden.

Vi har lavet denne guide til boligudlejning og udlejning af boliger, herunder udlejning af lejligheder, udlejning af værelser, udlejning af privat bolig, udlejning af villa, udlejning af hus.

1. Lav en profil af den lejer, som du ønsker

Det er en rigtig god ide, at starte med at lave en profil af den lejer, som du ønsker at udleje den lejebolig, som du ejer til. Skal det fx være en enlig eller en familie og hvad skal lejerens indkomstniveau og arbejdsområde være.

2. Beskriv din lejlighed og udlejningsprincippet

Når du har fundet ud af hvilken type lejer, som du ønsker, er det oplagt at du beskriver dit lejemål i en slags salgsopstilling med beskrivelse, data, husleje. I forbindelse hermed skal du gøre op med dig selv, om du ønsker at udleje tidsbegrænset eller tidsubegrænset.

I forbindelse med fastsættelse af huslejen, er det vigtigt, at du er opmærksom på, at der for nogle boliger gælder særlige huslejeniveauer.

3. Markedsføring af lejemålet

Nu er du klar til at markedsføre lejemålet. Det kan du heldigvis gøre gratis på Voreslejebolig.dk, som er Danmarks største portal for lejeboliger.dk. Du kan oprette en annonce på Voreslejebolig.dk direkte her.

Du kan også vælge at tage direkte kontakt til de lejere, der søger lejemål via kartoteket med boligsøgere på Voreslejebolig.dk.

4. Undersøg lejeren grundigt, før du underskriver kontrakten

Det er vigtigt, at du ikke bare underskriver en aftale med den første og bedste lejer. Der kan nemlig være mange negative konsekvenser ved, at udleje til den forkerte lejer, herunder at lejemålet ikke behandles ordentligt eller at du ikke modtager husleje i en periode. Du kan fx undersøge om lejeren har gæld hos RKI eller Debitor Registeret.

5. Få lavet en ordentlig kontrakt hos en professionel

Når du har fundet en lejer, som du ønsker at udleje til, er det vigtigt, at du får lavet en ordentlig udlejningskontrakt hos fx en advokat. På den måde er I begge sikret, og der kan ikke opstå misforståelser i forbindelse med lejeperioden.

En udlejningskontrakt skal bl.a. indeholde information om følgende:

  • Oplysninger om lejer og udlejer
  • Oplysninger om lejemålet
  • Anvendelse (at lejemålet kun må anvendes til beboelse)
  • Huslejeniveau
  • Lejeperioden
  • Opsigelsesvarsel
  • Forudbetalt leje
  • Depositum
  • Rengøringsforpligtelse
  • Forbud mod husdyr
  • Forbud mod rygning
  • Hvad er forbruget, fx varme
  • Må lejemålet fremlejes

Det er en god ide at have et opsigelsesvarsel på 3 måneder, så du har mulighed for at finde en ny lejer, hvis lejeboligen opsiges.

Huslejen skal være i overensstemmelse med de gældende regler for huslejeniveau. Huslejen kan ikke være højere end det, der er fastsat i lejeloven.

Depositummet skal være på minimum 2 måneders husleje. Depositummet skal indsættes på en særskilt bankkonto, og lejer skal have adgang til at se saldoen på kontoen.

Lejer skal rengøre lejemålet, når lejeperioden udløber. Udlejer skal sørge for, at lejemålet er rengjort, inden lejer tager det i brug.

6. Underskriv lejekontrakten

Det er vigtigt at lejekontrakten underskrives, så begge parter har en kopi af kontakten

7. Lav en indflytningsrapport

Det er en rigtig god ide at lave en indflytningsrapport, der beskriver lejeboligens stand ved lejemålets begyndelse. Dermed er det lettere at vurdere, hvor meget depositum der skal tilbagebetales, når lejemålet ophører. Rapporten skal underskrives af både lejer og udlejer

Udlejning

Når man skal udleje boliger , er det vigtigt, at man er opmærksom på den leje man kan tage . Her kan man kigge på hvad lejer normalt betaler i husleje til udlejer og samtidig være opmærksom på andre huslejeregler.

Privat udlejning

Hvis man som privat udlejer sin lejebolig er det rigtigt vigtigt at man er meget opmærksom på at få hjælp til at lave en optimal lejekontrakt fra fx en advokat. Hvis man først har lavet en dårlig lejekontrakt, kan det være meget svært at komme ud af den igen.

Privat udlejning af lejlighed

Man kan som privat udleje boliger af alle slags , men man skal huske at udleje efter en professionel proces. Du kan se en guide til hvordan du bedst udlejer herover

Udlejning af lejlighed

Når du udlejer lejlighed , skal du være opmærksom på at en af de hurtigste måder at finde en lejer på er ved at søge direkte i kartoteket med boligsøgere her.